Duis, News, Uncategorized

Damwand montage tips

Damwandplaten Overijssel
Damwandplaten Overijssel

Als u damwanden gaat plaatsen, let dan op een aantal belangrijke zaken. Als u rekening gaat houden met een paar belangrijke zaken, dan zult u zien hoe eenvoudig montage is.

Enkele tips als u damwanden of damwandplaten wilt gaan bevestigen. Check voor aanvang van de montage of de balkenconstructie geschikt is van metalen damwandplaten. Kijk goed naar vlakheid en ondersteuning. Zorg dat u goed ventileert ivm condensvorming. Pas daarbij op dat geen schade aanricht en gebruik bijvoorbeeld een loopplank, zodat u de druk voorkomt van de plaatsen waar u loopt.

Bij het plaatsen van de damwanden of damwandplaten is het van belang dat u het eerste element direct recht gaat leggen. Anders gaat u daarna structureel scheef leggen. Zorg dat u zuiver gaat uitmeten. Let op de hellingshoek (7 à 8 graden), zodat er een goede afwatering ontstaat. Wilt u vochtproblemen voorkomen, gebruik dan een anticondensdoek. Even wel opletten dat u wat ruimte tussen doek en de platen aan houdt, zodat er voldoende ventilatie blijft plaatsvinden. Let ook op dat u nokstukken als laatste gaat aanbrengen. deze zijn eenvoudig te bevestigen aan de damwandplaten. Ten slotte de windveer. Als uw gevel lager is dan uw dak, dan heeft u een windveer nodig. Mocht u deze niet plaatsen dan loopt u risico dat de wind schade kan aanrichten, doordat het tussen en onder damwandplaten kan komen. Wilt u meer weten over monteren, dan vraag het ons gerust.